Over Mij

Ik merkte al snel dat ik geen werknemer ben. Ik wil meer, buiten de lijntjes, onder het juk vandaan.
Alles waar ik goed in ben en waar ik blij van wordt vind ik in mijn werk als pedicure business coach

Het ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan

Ik heb voor verschillende organisaties gewerkt. Onderaan de ladder, halverwege, bovenaan. Maar ik merkte al snel dat ik geen werknemer ben. Ik wil meer, buiten de lijntjes, onder het juk vandaan.

Zes jaar geleden ben ik mijn eigen pedicurepraktijk begonnen. Ik leerde nog meer de kneepjes van het ondernemersvak, de klantenbinding, de service altijd en overal verlenen.

Al snel daarna hebben wij onze B&B opgezet, wat wederom een schot in de roos was. De geweldige reviews vlogen ons om de oren. Al jaren staan we met een 9.5 tussen de topscoorders van Booking.com.

Ik zie overal kansen, merkte dat ik niet meer werd uitgedaagd door deze bedrijven. Er viel weinig meer te leren. Al mijn doelen waren behaald, al mijn visies uitgekomen. Het was klaar, ik was klaar voor mijn volgende bedrijf. Tijd voor een nieuwe uitdaging!

Over mijn roots

Ik ben geboren in een echte ondernemersfamilie. Mijn vader en beide opa’s waren ondernemer. De een had een garagebedrijf met benzinepomp en de ander een groentenkar met paard ervoor. Oma bestierde thuis het grote gezin ( van 18 kinderen) en de groentenzaak. Het ondernemersbloed stroomt zoals ze zeggen door mijn aderen en is mij met de paplepel ingegoten.

Elke zondagochtend uit de kerk gingen wij naar mijn opa en oma. Waar de andere neefjes en nichtjes samen speelden, luisterde ik het liefst naar de grote verhalen van mijn ooms. Mijn opa had zijn groentekar namelijk verkocht aan een van zijn zoons, Henk. Ome Henk heeft al snel groots gedacht en richtte de Witte Prijzenhal op. Een supermarktketen waar al zijn broers mee werkten. De grote verhalen over de omzet, de acties, het werken met personeel en het tevreden houden van je klanten werden op die zondagmiddagen allemaal besproken aan de tafel met hoogpolig tafelkleed van oma.

Mijn opa op de markt in ….
Ik heb ruim 6 jaar een super goedlopende pedicurepraktijk gehad

Mijn grootste les

Deel je struggles met iemand die je vertrouwt, die naar je luistert en met je meedenkt. Je hoeft het namelijk nooit allemaal alleen te doen. 

Joyce de Wit, Pedicure businesscoach

Leren, groeien & bloeien!

Ik heb ruim zes jaar mijn eigen pedicurepraktijk aan huis gehad.

Ik leerde in de opleiding hoe ik een goede pedicure moest worden maar het stukje ondernemen.. dat moest ik zelf uitvogelen.

En dat deed ik.

Ik leerde alles wat los en vast zat over marketing, ondernemen en klanten scoren. Ik volgde een tweejarige ondernemersopleiding voor businesscoach en dat bleef niet zonder resultaat!

Dat dit best snel en bijzonder was hoorde ik van mijn collega’s. Het had toch minstens drie jaar moeten duren voor ik vol zat, dus hoe ik dat toch voor elkaar gekregen had?

Ik leerde mijn collega’s maar ook andere ondernemers die ik elke 6 weken in mijn stoel had voor hun pedicurebehandeling hoe zij aan klanten konden komen, hoe ze hun marketingplan maakten en ook een succesvolle business konden draaien. Ze kwamen niet alleen voor hun voeten, maar voor de ondernemerslessen die ik ze gaf!

Gaandeweg merkte ik ook dat het niet alleen gaat om meer klanten in je stoel krijgen maar ook wie moet je zelf worden. Wat doe je met klanten die te laat komen, die klagen, met no shows.

Wat doe je als je het gevoel hebt dat je 24/7 aanstaat voor je bedrijf? Wat doet dat met jou, met je gezin en met je droom? Ook daarin besloot ik mijzelf om te scholen tot de coach die ik nu ben.

Want na 6 jaar pedicuren dacht ik bij mezelf; Wat als ik dit ga opzetten? Wat als ik mijn eigen coachingspraktijk ga opzetten en andere pedicures en schoonheidsspecialistes ga helpen om aan klanten te komen en hoe ze een winstgevende salon of praktijk neer kunnen zetten. En ga helpen in het stukje Wie moet je zijn omdat te kunnen dragen.

Ik nam afscheid van mijn pedicureklanten in de stoel, sloot mijn pedicurepraktijk en stortte me volledig op het coachen. Al snel kreeg ik het drukker en drukker en om iedereen zoveel mogelijk te kunnen helpen startte ik eind 2020 mijn eigen podcast op Spotify, De Beauty Business Podcast.

Inmiddels heb ik meer dan 10.000 trouwe luisteraars.

En in april 2021 startte ik mijn eigen Facebookgroep Beauty Business Groep met binnen een half jaar 1700 leden.

In augustus 2021 ben ik gevraagd als columnist bij het vakblad VoetVak+ waarvoor ik nu een column over ondernemen schrijf.

Sinds februari 2022 ben ik gecertificeerd opleidingsinstituut voor ProCert en ProVoet.

Wat betekenT dat je bij mijn traject en webinars accreditatiepunten kunt krijgen.

Ik ben iedere dag blij en ontzettend dankbaar dat ik dit geweldige mooie werk mag doen!

Dit is waar ik het voor doe

Tijd dus om mijn ervaringen en kennis in te zetten om andere ondernemende vrouwen te leren hoe ook zij hun onderneming tot een nog groter succes maken.

Alle struggles, alle gedoe, geplan en geregel, ik weet precies wat ze doormaken. Ik was namelijk niet lang geleden precies hetzelfde. En ik moest het allemaal in mijn uppie uitvogelen. Hoe fijn zou het nu zijn als ik toen zo iemand als ik als coach had gehad. Dat had me veel gedoe gescheeld zeg!

Hoe fijn als ik een coach had gehad, iemand die in mij geloofde en mij steunde. Die met mij meedacht, van kennis voorzag maar die me ook eerlijk en supernuchter even pas op de plaats laat maken.

Ik vind het heerlijk om mijn lessen, mijn kennis en inzichten te mogen delen. Ik geniet, doe wat ik het allerliefste doe en het allerbeste kan: ondernemen.

En dat is waar ik knetterblij van word.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek, dan kijk ik gelijk met je mee en geef ik je alvast wat nuttige tips! 


Susan Brouwer Webdesign

©2022 All rights reserved Joyce de Wit Coaching | Fotografie: Lizet Beek | Webdesign: Susan Brouwer

Volg mij ook op

Volg mij ook op

©2022 All rights reserved Joyce de Wit Coaching | Fotografie: Lizet Beek | Webdesign: Susan Brouwer

Susan Brouwer Webdesign